Δευτέρα 13 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 2

Αγαπημένα μας παιδιά,
σας προτείνουμε ιδέες, για πασχαλινές κάρτες που μπορείτε να φτιάξετε, να γράψετε τις ευχές σας και να τις δώσετε στους γονείς, τα αδέλφια σας, να στείλετε σε μας τις δασκάλες σας. Επίσης, παιχνίδια που μπορείτε να περάσετε όμορφα την ώρα σας.

1η κάρτα "ΑΒΓΑ ΜΕ ΨΗΦΙΔΕΣ"


Σχεδιάζουμε τα  αβγά σε ότι μέγεθος θέλουμε και κόβουμε μικρά χρωματιστά χαρτάκια ή χαρτάκια από ότι άλλο χαρτί που δεν χρειαζόμαστε π.χ. εφημερίδες. Απλώνουμε κόλλα πάνω στα αβγά και αρχίζουμε να κολλάμε με προσοχή. Μπορούμε να γράψουμε ευχές, να τα κρεμάσουμε σε κλωστή ή να τα κάνουμε καδράκια.













2η κάρτα "ΚΟΤΟΥΛΑ ΚΑΙ ΚΟΤΟΠΟΥΛΑΚΙ"
Κόβουμε 2 κύκλους, ένα ΜΙΚΡΟ και ένα ΜΕΓΑΛΟ. Κόβουμε με προσοχή  μέχρι τη μέση και διπλώνουμε το κομμάτι για να γίνει το φτερό. Κόβουμε 2 τρίγωνα για τις μυτούλες και ζωγραφίζουμε με ένα μαύρο μαρκαδόρο τα μάτια. Τα ποδαράκια μπορούμε να τα φτιάξουμε από χαρτί ή από μαύρο καλαμάκι. Γράφουμε τις ευχές μας στον κενό χώρο ή αν είναι διπλωμένο το χαρτί που έχουμε χρησιμοποιήσει για να κολλήσουμε τα κοτοπουλάκια, το ανοίγουμε και γράφουμε μέσα.


1ο Παιχνίδι ΚΟΥΤΑΛΟΛΑΓΟΥΔΑΚΙΑ



Με πλαστικά κουταλάκια, μπατονέτες, άσπρο χαρτόνι, στρογγυλά βαμβακάκια και χρωματιστές χαρτοπετσέτες, μπορούμε να φτιάξουμε πασχαλινά λαγουδάκιαν να παίξουμε κουκλοθέατρο με αυτά ή να τα βάλουμε σε γλαστράκια, σε ποτήρια ή όπου αλλού θα θέλαμε.











2ο παιχνίδι  ΠΑΣΧΑΛΙΝΗ ΤΡΙΛΙΖΑ
Σχεδιάστε την πασχαλινή σας τρίλιζα, την κοτούλα ή το λαγουδάκι και παίξτε όλη η οικογένεια μαζί. Για πιόνια μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτοσχέδια αβγουλάκια που θα φτιάξετε χρωματίζοντας 
4 με το αγαπημένο σας χρώμα και άλλα 4 με ένα άλλο χρώμα. Επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και καπάκια από πλαστικά μπουκάλια νερού ή αναψυκτικών σε δύο χρώματα.