Παρασκευή 10 Απριλίου 2020

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ 1


ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ ΜΕ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ



Ένα υλικό που μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά μας για να φτιάξουν πασχαλινά αβγουλάκια για διακόσμηση, αλλά και οτιδήποτε άλλο φανταστούν, είναι η ΑΛΑΤΟΖΥΜΗ. Την αλατοζύμη μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε όπως την πλαστελίνη, με τη διαφορά ότι ψήνεται στο φούρνο και σκληραίνει. Η συνταγή είναι πολύ απλή! 


                                            

ΣΥΝΤΑΓΗ ΑΛΑΤΟΖΥΜΗΣ                                                                
   o        Μισή κούπα αλάτι
o        Μισή κούπα νερό
o        Μιάμιση κούπα αλεύρι




Ανακατεύουμε το αλάτι και το αλεύρι σε ένα μπωλ. Προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε. Για να χρωματίσουμε την αλατοζύμη, πριν το ψήσιμο μπορούμε να προσθέσουμε λίγη τέμπερα ή χρώμα ζαχαροπλαστικής. Μετά το ψήσιμο μπορούμε να διακοσμήσουμε τις κατασκευές μας όπως θέλουμε. Η αλατοζύμη ψήνεται στο φούρνο μας όπως τα κουλουράκια στους 160-170 βαθμούς για 15 με 20 λεπτά ,ανάλογα και με το πάχος των κατασκευών μας.




Εάν φτιάξουμε τα πασχαλινά αβγουλάκια πριν ψήσουμε τη ζύμη, μπορούμε να κάνουμε με ένα καλαμάκι μια τρύπα στο επάνω μέρος του αυγού για να μπορούμε να το κρεμάσουμε όταν ψηθεί.






                   ΠΑΣΧΑΛΙΝΟ ΣΤΕΦΑΝΙ 

Τα παιδιά μπορούν να στολίσουν το δωμάτιο τους ή την εξώπορτα του σπιτιού με μια δική τους κατασκευή.Είναι μια γρήγορη και εύκολη κατασκευή στην οποία μπορεί να συμμετέχει όλη η οικογένεια!
ΥΛΙΚΑ:
Ένα χάρτινο πιάτο με διάμετρο περίπου 25 εκ.(ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να’χει το στεφάνι μας).
· Χαρτιά διαφόρων χρωμάτων ή απλό χαρτί για φωτοτυπικό.
· Κόλλα ,ψαλίδι,κορδέλα για να κρεμάσουμε το στεφάνι μας.

Για το ξεκίνημα κόβουμε το εσωτερικό τμήμα από το πιάτο δημιουργώντας ένα δαχτυλίδι, με πάχος περίπου 4 εκ.

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για το στεφάνι και  χοντρό χαρτόνι από άδειες συσκευασίες

Στη συνέχεια κόβουμε αυγά σε ίσο μέγεθος από χρωματιστά ή άσπρα χαρτιά τα οποία χρωματίζουμε και τα στολίζουμε.(αυγό για πατρόν μπορούμε να βρούμε εύκολα στο διαδίκτυο).Συνθέτουμε το στεφάνι μας κολλώντας περιμετρικά τ’αυγά.

Δένουμε μια κορδέλα στο πάνω μέρος του στεφανιού και το κρεμάμε.