Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2023

ΕΛΙΑ ΚΑΙ ΣΠΟΡΑ

Το Φθινόπωρο είναι η εποχή που γίνονται πολλές γεωργικές εργασίες. Το μάζεμα των ελιών  και η σπορά είναι από τις βασικές εργασίες. Αν και στην σημερινή εποχή τα περισσότερα παιδιά δεν γνωρίζουν βιωματικά αυτές τις εργασίες πάντα προσπαθούμε να τους δίνουμε την ευκαιρία να αποκτούν κάποιες εικόνες ώστε να αντιλαμβάνονται ότι η φύση έχει τους δικούς της ρυθμούς και κανόνες. Από τους αγαπημένους τρόπους επεξεργασίας της συγκεκριμένης θεματικής είναι οι πίνακες ζωγραφικής και η ανάγνωση βιβλίων. 

Εμπνεόμενοι από το έργο του Θεόφιλου , "Το μάζεμα των ελαιών εν Μυτιλήνη'' τα παιδιά δημιούργησαν τα δικά τους έργα.
Ζωγραφική με λαδοπαστέλ σε βελουτέ χαρτί.




ΣΠΟΡΑ
Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό είδαν τις εργασίες που πραγματοποιούνται! Το όργωμα, η σπορά και όλα όσα  γίνονται στην εύφορη γη που περιμένει με ανυπομονησία να δώσει τους νέους καρπούς.

Μετά από όλα αυτά έφτασε η στιγμή να φυτέψουν τα παιδιά τους δικούς τους σπόρους. Αρωγοί σε όλο αυτό οι γονείς τους. Γι' αυτό έγραψαν οδηγίες για να ξέρουν ακριβώς πως θα βοηθήσουν.

           Πριν φυτέψουν όμως είδαν την σπορά μέσα από τον πίνακα τον Van Gogh, '' Ο σπορέας''.

 
 Μετά από όλα αυτά έφτασε η στιγμή να φυτέψουν τα ίδια τα παιδιά τους δικούς τους σπόρους. Έφεραν στο σχολείο τους δικούς τους σπόρους, όλα τα υλικά που χρειάζονταν και άρχισαν τις εργασίες

Άρχισαν να μεγαλώνουν με την φροντίδα των παιδιών και με το νερό και τον φως του ήλιου.

Τέλος, τοποθετήσαμε και το σκιάχτρο μας για να τα προστατεύει από τα πουλάκια!