Σάββατο 28 Οκτωβρίου 2023

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940!Άλλη μία αφορμή για να προσεγγίσουμε τον ΠΟΛΕΜΟ και την ΕΙΡΗΝΗ! Μέσα από πλούσιο εποπτικό υλικό είδαμε εικόνες μίας άλλης εποχής. Μιας εποχής δύσκολης. Μιας εποχής που όλοι οι άνθρωποι ζούσαν στις δύσκολες συνθήκες του πολέμου και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να επιβιώσουν. Η Ελλάδα, μία χώρα πολύπαθη, είχε να αντιμετωπίσει άλλον έναν πόλεμο προκειμένου να συνεχίζει να υπάρχει. Οι Έλληνες πρόγονοί μας αγωνίστηκαν με σθένος και τόλμη για να μπορέσουμε εμείς να έχουμε σήμερα μία χώρα ελεύθερη. Υποχρέωση μας είναι να θυμόμαστε τους αγώνες τους και να τους τιμούμε με τον δικό μας τρόπο. Τα παιδιά άκουσαν ιστορίες για τον πόλεμο, είδαν εικόνες, έκαναν υποθέσεις και σχημάτισαν με την φαντασία τους και τις πληροφορίες την δική τους άποψη και οπτική για όλα αυτά. Μέσα από τα έργα τους εκφράστηκαν.

Ομαδική εργασία- ζωγραφική με λαδοπαστέλ- μετά από την ανάγνωση του βιβλίου της
Φρόσως Χατόγλου: ''Το κανόνι της Ειρήνης""



Ομαδική εργασία -Ζωγραφική και κολάζ- μετά από την ανάγνωση του βιβλίου του Gianni Rodari: ''Όταν οι καμπάνες σταμάτησαν τον πόλεμο''.

Τα παιδιά στολίσανε με δάφνες το στεφάνι με το μεγάλο ΟΧΙ που είπε ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Ιωάννης Μεταξάς στου Ιταλούς.
Ομαδική εργασία. Κολάζ και ζωγραφική.

Στολίσανε με σημαίες και τα δικά τους ''ΟΧΙ''.


Ζωγραφίσανε και τα δικά τους δάφνινα στεφάνια προκειμένου να τιμήσουν τους ήρωες.


Μετά από το φωτογραφικό υλικό και τις πληροφορίες που συγκέντρωσαν τα παιδιά κλήθηκαν να ζωγραφίσουν την Πίνδο όπως τα ίδια την φαντάστηκαν.






Μετέτρεψαν το ΟΧΙ σε φαντάρο που κρατάει την Ελληνική Σημαία.


Και φυσικά δεν θα μπορούσε και φέτος να απουσιάζει η δημιουργία της Ελληνικής σημαίας.