Δευτέρα 3 Απριλίου 2023

ΠΑΣΧΑΛΙΝΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

 Το Πάσχα, η μεγάλη γιορτή της χριστιανοσύνης πλησιάζει. Με τα παιδιά έχουμε ήδη αναφερθεί σε αυτό με αφορμή την νηστεία της Σαρακοστής. Οι εικόνες και το εποπτικό υλικό του Πάσχα έχουν ήδη τοποθετηθεί στο ταμπλό μας. Σε όλα τα παιδιά κάτι είναι γνωστό.  Στα πλαίσια της διερεύνησης για το τι γνωρίζουν και πως το αντιλαμβάνονται τα παιδιά το Πάσχα δημιουργούν έργα με ελεύθερη ζωγραφική. Το Πάσχα για τα παιδιά είναι, λαμπάδες, κόκκινα και πολύχρωμα αβγά, άνοιξη, λαγουδάκια, παπαρούνες, σταυρός και πολλά άλλα.

Τι είναι για μένα το Πάσχα;
Ελεύθερη ζωγραφική 






Στην συνέχεια της ενασχόλησής μας με το Πάσχα αποφασίζουμε να φέρουμε το Πάσχα και στην τάξη μας με όμορφες και πρωτότυπες κατασκευές. Πόσο πρωτότυπο θα μπορούσε να είναι ένα αβγό; Και όμως μπορεί!

                                              Αβγά, με την τεχνική της χαρακτικής. 
Καλύπτουμε την επιφάνεια του σχηματισμένου αβγού με χρωματιστά λαδοπαστέλ. Στην συνέχεια καλύπτουμε όλα τα χρώματα με μαύρο ακρυλικό χρώμα. Στεγνώνει και στην συνέχεια αρχίζουμε να χαράζουμε με καλαμάκι από σουβλάκι. Τα χρώματα από κάτω αποκαλύπτονται και δημιουργούν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

Αβγά με ελεύθερη ζωγραφική και θεματολογία




Ομαδο-συνεργατική κατασκευή

Παρατηρούμε τον πίνακα του Χρήστου Γαρουφαλή με τίτλο : "Τα Πασχαλινά αβγά".
 Στην συνέχεια τα παιδιά δημιουργούν το κάθε ένα το δικό του έργο. 

Καλό Πάσχα και στα Αγγλικά
Όμορφη δημιουργία με χαρτοκοπτική και σύνθεση στοιχείων στην ώρα των αγγλικών

Ο Σταυρός φιλοτεχνημένος με μία ιδιαίτερη βιτρό τεχνική

Η Πασχαλιά, το κυρίαρχο τραγούδι του Πάσχα και της Άνοιξης