Τρίτη 21 Ιουνίου 2022

ΜΕΤΑΒΑΣΗ "Προετοιμαζόμαστε για το δημοτικό".

Στα πλαίσια των Σχεδίων Δράσης της Αξιολόγησης Εκπαιδευτικού Έργου σχολικού έτους 2021-2022, το νηπιαγωγείο μας υλοποίησε το Σχέδιο Δράσης "Προετοιμαζόμαστε για το δημοτικό", με στόχο την προετοιμασία των νηπίων για την ομαλή μετάβασή τους στο δημοτικό, ώστε να είναι σε θέση να ανταποκριθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις συναισθηματικές, γνωστικές και κοινωνικές αλλαγές της επόμενης σχολικής βαθμίδας. 

Συγκροτήθηκε ομάδα δράσης εκπαιδευτικών η οποία έθεσε ξεκάθαρους στόχους και οργάνωσε τις αντίστοιχες δραστηριότητες για την επίτευξή τους. Παραθέτουμε κάποιες φωτογραφίες από τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό.  Πριν από την πραγματοποίηση των δράσεων οι νηπιαγωγοί έδωσαν στους γονείς των νηπίων και τους δασκάλους ερωτηματολόγια που είχαν δημιουργήσει και είχαν σκοπό την διερεύνηση των απόψεων εκπαιδευτικών και γονέων για την επόμενη βαθμίδα. Μπορείτε να τα δείτε στο τέλος της ανάρτησης.

1η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΩΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ 21 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2022
Με αφορμή την 1η μέρα της Άνοιξης τα παιδιά της Α΄ δημοτικού ήρθαν στο νηπιαγωγείο μας και μας είπαν τα Χελιδονίσματα!



2η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΑΙΔΙΩΝ Α΄ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΕ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ
Με αφορμή κάποιες απορίες που είχαν εκφράσει τα νήπια για το δημοτικό, τα παιδιά της Α΄δημοτικού μας έκαναν την τιμή να έρθουν να μας δώσουν απαντήσεις και να δουν τους παλιούς συμμαθητές τους.

3η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Με αφορμή το επερχόμενο Σάββατο του Λαζάρου τα νήπια λένε τα κάλαντα του Λαζάρου στα παιδιά και τους δασκάλους της Α΄δημοτικού

ΟΙ ΠΡΩΤΕΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΩΝ ΝΗΠΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ



4η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Κοινές αθλητικές δραστηριότητες

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΖΩΓΡΑΦΙΖΟΥ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΙΣ ΕΝΤΥΠΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ





4η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΝΗΠΙΩΝ ΣΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟ
Ανάγνωση του βιβλίου της Λήδας Βαρβαρούση ," Ο Τριγωνοψαρούλης εναντίον μεγάλου καρχαρία'' από τα παιδιά της Α΄δημοτικού στα νήπια!


ΕΙΚΟΝΟΓΡΑΦΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΝΗΠΙΑ


ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!

Για τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΑ πατήστε ΕΔΩ