Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2021

ΕΔΩ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ

 Τα γεγονότα του Πολυτεχνείου μας δίνουν την ευκαιρία στο νηπιαγωγείο να μιλήσουμε για τις έννοιες της  Δημοκρατίας, της Ελευθερίας, για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα. Για τον σκοπό αυτό βλέπουμε πολλές φωτογραφίες, ακούμε ηχητικά ντοκουμέντα από τους φοιτητές και τις διαδηλώσεις που έλαβαν μέρος τότε, διαβάζουμε βιβλία που οι ήρωες είναι πολύ οικείοι στα παιδιά αλλά θυμίζουν συμπεριφορές ανάλογες με αυτές των ανθρώπων της Δικτατορίας! Τα παιδιά εμπνευσμένα από όλα όσα είδαν και άκουσαν δημιουργούν τα δικά τους έργα.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΑ ΠΟΥ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ.
Κολάζ με εφημερίδα, ζωγραφική, χαρτοκοπτική.
ΕΝΑ ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Ζωγραφική, χαρτοκοπτική, κολάζ

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ
Εντοπίσαμε τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του κτιρίου και τα παιδιά σχεδίασαν μόνα τους !


Δεν θα μπορούσε να έλειπε η Ντενεκεδούπολη και φέτος από τον δικό μας εορτασμό για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Διαβάσαμε το βιβλίο, ζωγραφίσαμε, σχεδιάσαμε τον αγαπημένο μας ήρωα, παίξαμε μαζί τους. Το συμπέρασμα στο οποίο καταλήξαμε είναι ένα και μοναδικό. Δεν έχουν καμία θέση αναμεσά μας όσοι δεν σέβονται τα δικαιώματα και την ελευθερία όλων των ανθρώπων!

Οι κάτοικοι της Ντενεκεδούπολης
Ελεύθερη σχεδίαση