Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2018

ΦΥΣΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ - ΣΕΙΣΜΟΣ- ΚΑΝΟΝΕΣ - ΑΣΚΗΣΗ ΣΕΙΣΜΟΥ

Την Πέμπτη 18 Οκτωβρίου παρακολουθήσαμε με μεγάλη χαρά και πολύ ενδιαφέρον για 2η χρονιά το εκπαιδευτικό πρόγραμμα "Φυσικά φαινόμενα - Σεισμός - Κανόνες" από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Την παρουσίαση έκανε ο καθηγητής κ. Γιάννης Καλογεράς.



Μας εξήγησε ποια είναι τα Φυσικά φαινόμενα και επικεντρώθηκε στο Σεισμό όπου μας έδωσε να καταλάβουμε τι ακριβώς συμβαίνει όταν γίνεται μια σεισμική δόνηση και πώς μπορούμε να προφυλαχτούμε.






Μάθαμε ότι το όργανο που μετρά το μέγεθος των σεισμών λέγεται Σεισμογράφος.



Έπειτα είδαμε το σακίδιο με τα είδη πρώτης ανάγκης που πρέπει πάντα να έχουμε έτοιμο στο σπίτι μας, στη δουλειά μας, στο σχολείο μας.






Τα απαραίτητα είδη είναι: φακός, σφυρίχτρα, νερό, ραδιόφωνο, σπίρτα ή αναπτήρας, ένα γιλέκο έντονου χρώματος, χαρτομάντηλα, μωρομάντηλα, χαρτί υγείας, σοκολάτα, ξηρά τροφή που να αντέχει εκτός ψυγείου, παυσίπονα, χανζαπλάστ, ένα πολυεργαλείο.




Την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου, κρατώντας όλες τις γνώσεις που αποκομίσαμε απο την ενημέρωση για τους σεισμούς και απο την Νεράϊδα των Πρώτων Βοηθειών, πραγματοποιήσαμε και την άσκηση σεισμού στο Νηπιαγωγείο μας. Καλυφθήκαμε κάτω απο τα τραπέζια, βγήκαμε με ψυχραιμία στην αυλή στον χώρο συγκέντρωσης εφαρμόσαμε όλους τους κανόνες.