Δευτέρα, 12 Ιουνίου 2017

ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ (Ενότητα 12η ''... κι έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα'')

... και να που φτάσαμε στην τελευταία ενότητα του Παραμυθιού!!!
Πέρασαν τόσα πολλά τα ζώα μας!... Απειλήθηκαν, εγκατέλειψαν το αγαπημένο τους δάσος, κινδύνεψαν στην θάλασσα, βρέθηκαν σε άγνωστο μέρος και παρ΄όλες τις δυσκολίες τα κατάφεραν! Όμως όπως κάθε παραμύθι έτσι και το δικό μας έφτασε στο τέλος του! Τα παιδιά έδωσαν το τέλος που ήθελαν, όπως άλλωστε μας προτρέπει το ίδιο το "Παραμύθι χωρίς σύνορα" μιας και αφήνει τη 12η ενότητα να την δημιουργήσουμε εμείς όπως θέλουμε! Μετά λοιπόν από πολλές συζητήσεις καταλήξαμε στο τέλος που θα ικανοποιούσε τα ζώα του παραμυθιού αλλά και τα ίδια τα παιδιά:
"Τα ζώα να περνούν 6 μήνες στο δάσος (Άνοιξη και Καλοκαίρι) και 6 μήνες στο νησί (Φθινόπωρο και Χειμώνα)!"

Το Παραμύθι χωρίς σύνορα ήταν ένα όμορφο ταξίδι για όλους μας!
Τα παιδιά ανακάλυψαν μέσα από τις χαρούμενες αλλά και τις δύσκολες στιγμές των ζώων πόσο σημαντική είναι η κατανόηση, η συνεργασία, η αλληλοβοήθεια, η αγάπη, ο σεβασμός κι έδωσε και σε μας τις νηπιαγωγούς την ευκαιρία να συζητήσουμε μαζί τους πολλές άλλες έννοιες και αξίες που δεν διδάσκονται εύκολα και δεν κατανοούνται μόνο με τα λόγια!

Ευχαριστούμε πολύ τους δημιουργούς του Παραμυθιού για αυτό το όμορφο ταξίδι με τα παιδιά μας!...

Τα παιδιά έγραψαν ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ τις εντυπώσεις τους από το Παραμύθι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


Και μετά από τόση δουλειά που έγινε για να φτιάξουμε το βιβλίο με τις 12 ενότητες του Παραμυθιού, ήταν απαραίτητο και ένα ωραίο εξώφυλλο!!!


ΤΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ ΤΩΝ ΒΙΒΛΙΩΝ ΜΕ ΤΙΣ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΑΓΩΓΗΣ ΥΓΕΙΑΣ  ''ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ''  ΣΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ.