Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση και οδηγίες για τον Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου

Το ΥΠ.Π.Ε.Θ., αναμόρφωσε και αντικατέστησε τους δύο τύπους νηπιαγωγείου, κλασικό και ολοήμερο, οι οποίοι λειτουργούσαν παράλληλα, με έναν Ενιαίο Τύπο Ολοήμερου Νηπιαγωγείου, αναμορφώνοντας το ωρολόγιο πρόγραμμα.

Ο Ενιαίος Τύπος Ολοήμερου Νηπιαγωγείου περιλαμβάνει:
α) το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα
που απευθύνεται σε όλους τους μαθητές (νήπια και προνήπια), αφορά όλα τα τμήματα και διαρκεί από τις 8.30 μέχρι τις 13.00
β) το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα
που διαρκεί από τις 13.00 μέχρι τις 16:00.

Στο πλαίσιο του προαιρετικού ολοήμερου προγράμματος υπάρχει δυνατότητα λειτουργίας τμήματος πρόωρης υποδοχής από 7:45 μέχρι 8:30. 
Ο ελάχιστος απαιτούμενος αριθμός εγγραφέντων/ φοιτώντων νηπίων και προνηπίων, είναι πέντε (5) από τους εγγεγραμμένους στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Η υποδοχή των μαθητών είναι διάρκειας 10 λεπτών και γίνεται από:
7:45 έως 7:55 για το τμήμα πρόωρης υποδοχής και από
8:20 έως 8:30 για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα.
Η αποχώρηση των μαθητών γίνεται στις:
13:00 για το βασικό υποχρεωτικό πρόγραμμα και στις
16:00 για το προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.

Οι θύρες εισόδου-εξόδου στο χώρο του σχολείου παραμένουν κλειστές κατά τη διάρκεια της λειτουργίας του με ευθύνη των Διευθυντών/τριών- Προϊσταμένων των σχολικών μονάδων.
Στο  παραπάνω πλαίσιο με την έναρξη της σχολικής χρονιάς ενημερώνονται οι γονείς για την απαρέγκλιτη τήρηση του ωραρίου προσέλευσης και αποχώρησης των μαθητών. 

Οι γονείς που είχαν δηλώσει ολοήμερο τμήμα στις εγγραφές του Ιουνίου, έχουν τη δυνατότητα τροποποίησης της δήλωσής τους σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2016.
Επίσης, οι γονείς των εγγραφέντων προνηπίων θα πρέπει να επικαιροποιήσουν την εγγραφή των παιδιών τους έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2016.

Μπορείτε να  επισκεφθείτε την παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση του Υπουργείου Παιδείας, για να διαβάσετε τη σχετική εγκύκλιο, το νέο Ωρολόγιο Πρόγραμμα και τη Δήλωση τροποποίησης εγγραφής νηπίου στο προαιρετικό ολοήμερο πρόγραμμα.